Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Jeg fandt de digitale spor fra lægen, der er dømt for to voldtægter. Her er historien om en internetkultur, der blev alt for virkelig

PUA Lægen, der har fået en dom for voldtægt af to kvinder i København, var en pick-up artist. En PUA, som det kaldes. Illustration: Marie Boye Thomsen for Zetland

Vores medlemmer foretrækker at lytteDerfor skal du læse denne artikel

Den 32-årige læge, der sidste uge blev kendt skyldig i to voldtægter af kvinder i København, var del af et kontroversielt online mandemiljø centreret omkring at score kvinder. Fortællingen om lægens deroute fra ambitiøs medicinstuderende til såkaldt pickup-artist er en vigtig påmindelse om, at det, man foretager sig på nettets anonyme fora, kan få konsekvenser for den virkelig verden udenfor.

Da Jack Hou var omkring 20 år, læste han til læge i København. Årstallet var 2006, og Hou var særdeles aktiv på forummet Studmed.dk. Om sommeren det år havde han færdiggjort første semester, og i stedet for at nyde det, ville han bruge ferien på at tyvstarte på andet semester. I et indlæg på Studmed.dk i juni spurgte han, om hans medstuderende kunne anbefale nogle gode fagbøger.

PS,” sluttede Jack Hou. Jeg går efter tocifrede karakterer, så bare kom med det tunge stof.”

Flere bød hjælpsomt til. Men der var også studerende, som mente, ferier ikke var til at studere i. Lyt til et rigtigt godt råd,” skrev en. Lad for helvede være med at læse i din sommerferie!!!” En anden skrev: Tror nu nok, du skal få din læselyst styret ;)”

Til det svarede Jack Hou:

At læse medicinske bøger er en slags morskab for mig, hyggelæsning, godnatbøger … noget i den retning. Tak for din bekymring, men jeg laver altså mange andre ting også som bodybuilding, vægtløftning, social hygge, arbejde etc. etc. Jeg er ingen nørd.”

På Studmed.dk skrev han ikke under eget navn som mange medstuderende. Jack Hou kaldte sig Buffysboy. Det gjaldt også for den mailadresse, han angav som kontaktinfo både på forummet, i en senere udgivet forskningsartikel og flere andre steder. [email protected] hed mailen.

De fleste mennesker efterlader sig spor på internettet. Det gælder også 32-årige Jack Hou, der sidste uge blev idømt syv års fængsel for ved to lejligheder at have bedøvet to kvinder med sovemedicin og siden voldtaget dem i sin lejlighed i København. Hou er indtil videre blevet frataget muligheden for at være læge. Hou, der er født i Kina og flyttede til Danmark i 1999, har anket dommen.

Jeg er fulgt i sporene på Buffysboy, Jack Hous alias, på flere anonyme netfora. Nogle spor efter Buffysboy er friske og stammer fra bare få dage før den ene voldtægt. Andre går mange år tilbage. Stykket sammen fortæller de digitale brudstykker historien om, hvordan den ambitiøse unge læge allerede i sin studietid blev involveret i et berygtet online fællesskab for mænd – og hvordan det kan have haft konsekvens for hans skæbne.

Tiltalepunkterne, som Jack Hou nægter sig skyldig i, men som Københavns Byret fandt ham skyldig i, er mange.

Den første kvinde, han voldtog, mødte han på en Tinder-date i foråret 2018. Under et grundlovsforhør fortalte han, at de mødtes på Café Norden i det indre København. Den anden mødte han en måned senere foran natklubben Chateau Motel, også i det indre København. Begge kvinder endte i hans lejlighed ikke langt derfra. Her blandede han sovemedicin i deres drinks. Derefter voldtog han dem, begge gange blev det filmet med skjult kamera.

Jack Hou er også tiltalt for at have taget billeder af begge kvinder, mens de var bevidstløse og nøgne. Derudover er han tiltalt for seks gange at have filmet sig selv have sex med andre kvinder. Alle gangene uden samtykke fra kvinderne. Oveni var han ifølge politiet i besiddelse af pornografiske billeder og videomateriale af personer under 18 år.

Jack Hou er, så vidt jeg ved, det første danske eksempel på noget, vi ser mere af disse år: mænd, som begår forfærdelige ting ude i virkeligheden efter i lang tid at have opholdt sig i internettets mørke. Med anonyme fora – 4chan er det mest kendte eksempel – er had-ytringer og nazipropaganda forklædt som memes, og opfordringer til vold og drab på alt og alle kun et enkelt klik væk. Muligheden for radikalisering har aldrig været mere tilgængelig.

Jackofknives-navnet stammer fra en amerikansk tegneserie fra 1990’erne, hvor Jack of Knives er navnet på en karakter, der aldrig var læge, men som studerede kirurgi” ved at skære i mennesker. I Netflix-serien, der er bygget på tegneserien, kidnapper Jack of Knives’ fire kvinder, myrdede dem og skar deres organer ud. Buffysboy kan være inspireret af en anden 1990’er-serie, Buffy – Vampyrernes Skræk.

Sporene, jeg har fulgt, indikerer, at Jack Hou, forklædt som Buffysboy fra København”, har besøgt og skrevet i mindst et forum, RSD-Nation.com, som ifølge amerikanske medier også har været brugt af mænd, som har begået alt fra kidnapning af kvinder til planer om et skoleskyderi. En fællesbetegnelse for platforme som RSD Nation, som jeg vender tilbage til, er Manosfæren.

I dette mangegrenede netværk af livsstilsblogs, youtubere og netfora rådgiver mænd andre mænd. De debatterer alt fra dating til træning til det at være mand i 2019. Hvilket ofte vil være, hvordan man fastholder traditionelt maskuline værdier i et samfund, som opleves som domineret af kvinder. Manosfæren ser sig selv som modpol til det progressive: Mænd skal være stærke mænd, alfaer, som de kalder det. For alt i verden ikke betaer. Svage mænd.

Det er blandt andet tankesættet hos dem, der kalder sig Men Going Their Own Way, som holder til på disse netfora. For dem handler det om at undgå kvinder, så vidt det er muligt. Succes er total løsrivelse fra kvinder, som ikke er til at stole på og i øvrigt har for mange sexpartnere. I stedet skal manden fokusere på sig selv. I den anden ende er der Proud Boys, en højreradikal gruppe, der har et nærmest fetichistisk forhold til engangsknald, som de sætter højere end noget andet. Af den grund er onani også forbudt. I den helt, helt anden ende af Manosfæren, er der incels, mænd i ufrivilligt cølibat, som de kalder det. De opdeler verden i Chads og Stacys. Chads er det, incels ikke er: flotte, smarte. Stacys er flotte, smarte kvinder, som Chads kan score og få børn med, fordi kvinder, i en incels verden, er overfladiske og dumme. Incels, derimod, vil ingen kvinder have.

Og så er der PUAerne. Det er pickup-artisterne. Mænd, der dyrker det at score kvinder. Det er det fællesskab, vi ved, Jack Hou bliver opslugt af – og det er der, historien om Buffysboy begynder.

For en pickup-artist, eller en PUA, er målet at nedlægge kvinder. Også gerne i flok, hvor mændene mødes og går i byen sammen. Jeg plejer at gå efter hvide piger, men det er selvfølgelig lederen, der er førstevælger,” skrev Buffysboy i foråret 2014 på theattractionforums.com. Lederen er PUA-flokkens alfahan.

Så her er, hvorfor jeg mener, at denne Buffysboy med stor sandsynlighed er lægen Jack Hou. Vi ved, at Jack Hou på Studmed.dk kaldte sig Buffysboy. Det ved vi, fordi Buffysboy-profilen underskrev sine indlæg som Jack” og angav sin mail som [email protected]. Den mail findes i en videnskabelig artikel, hvor Jack Hous mail er angivet som [email protected]. Mailen optræder også i en kontaktannonce, som Jack Hou i 2008 indrykkede i et nummer af MedicinerOrganisationernes Kommunikationsorgan.

Det har ikke været muligt at høre Jack Hou til de oplysninger, jeg har fundet, da han ikke har besvaret min mail. Det har heller ikke været muligt at få kontakt gennem Jesper Storm Thygesen, der er Jack Hous nye forsvarer.

Når man googler Buffysboy, kommer der ganske få søgeresultater. Dem, der kommer, er indlæg fra Studmed.dk, andre medicinfaglige fora og pickup-artist-fora. Profilen Buffysboy på theattractionforums.com, som går efter hvide piger”, kalder sig det samme, som Jack Hou gjorde på Studmed.dk, når han skrev med sine medstuderende.

Derudover angiver denne Buffysboy på forummet, at hans brugernavn på WeChat, et kinesisk socialt medie, er Jackofknives. Altså det samme, som Jack Hou brugte i sin mailadresse, som han har angivet flere steder, heriblandt medicin-forummet og den udgivne forskningsartikel. Selvfølgelig: Man kan aldrig være 100 procent sikker, når man har at gøre med anonyme profiler. Er der ikke tale om Jack Hou, er der tale om en anden scoreglad mand fra Danmark, der også har valgt kombien af Buffysboy og Jackofknives som brugernavn og kontaktoplysning på PUA-fora. Med det forbehold in mente, kan historien fortsætte:

PUA-fora som theattractionforums.com deles og debatteres sindrige scoreteknikker. En famøs scoreteknik er negging, hvor manden kritiserer kvinden i et forsøg på at tale hendes selvtillid ned. Logikken skulle være, hun dermed lettere overtales til sex.

Teknikkerne, som PUAere træner sig selv og hinanden i, kommer ofte fra selvhjælpsbogen The Game, der siden sin udgivelse i 2005 har fået et kultagtigt følge. Måske fordi dens løfte om, at selv den mest usikre, introverte mand kan bruge teknikkerne (og lidt tillært charme) og forføre enhver kvinde.

Jackofknives skrev på forummet, at han kom fra Danmark, og at han de seneste otte måneder havde været i PUA-træning i USA hos en kendt pickup-artist, DJ Fuji. Han havde også været på træningslejr i Las Vegas. Jeg har set mit game forbedre sig meget.”

Oplysninger om denne Jackofknives-profil passer igen med, hvad vi ved om Jack Hou: Ifølge anklageskriftet boede Hou i USA i forbindelse med en videreuddannelse. B.T. har derudover talt med kilder tæt på Hou, der har fortalt, at han ud over at være en mønsterelev på medicinstudiet også blev set på som en smule sær” og socialt akavet”.

Det er også kommet frem i retssagerne, at Jack Hous lejlighed i det indre København var mødested for 10-20” pickup-artister. Det var et selskab,” skulle et vidne have sagt ifølge B.T., hvor man mødtes både officielt og privat for at studere, hvordan man bedst kommer i kontakt med folk. … Man lærte at få kontakt til kvinder med henblik på intimitet.”

Det er ikke usandsynligt. Jeg har kendskab til en Facebook-gruppe for PUAere i København med knap 900 medlemmer. Sandsynligvis er der mange flere. Derudover går Jackofknives-profilen igen på flere PUA-fora. Blandt andet i et indlæg fra sommeren 2013 på pick-up-artist-forum.com, som jeg har taget et skærmbillede af her.

Jackofknives skrev her, han arbejdede i sundhedssektoren”. Han oplyste også, han boede i byen Cleveland. Det samme står der om Jackofknives-profilen på theattractionforums.com. Der står også, Jackofknives har været på træningslejr i Las Vegas, som virkelig forbedrede mit game”. Det samme havde Buffysboy-profilen på theattractionforums.com.

Jeg har fået SNLere,” tilføjede han i sit indlæg på forummet. SNL står for Same Night Lay, som er PUA-sprog for at have sex den samme dag eller aften, man mødte kvinden.

Tilbage på theattractionforums.com i 2014 ledte PUA Jack”, som han kaldte sig efter at have været i træningslejr i USA, efter en wingman, da han skulle besøg Beijing. En wingman er en ven, som assisterer med scoringen. Blandt andet ved at skærme kvinden af fra veninder.

Min plan er at opsøge områder med mange expats,” skrev han om turen til Beijing. Men jeg er åben for andre steder, så længe det ikke er ren Chinatown.”

I talrige sager er PUA-stjerner, kendt fra internettet, blevet dømt for i smug at have filmet kvinder, de dyrkede sex med. Præcis som Jack Hou skulle gøre det, få år efter han kom tilbage fra Beijing.

Det var min opfattelse, at vi skulle have sex,” sagde Jack Hou ifølge Ekstra Bladet under et grundlovsforhør sidste år. Det handlede om den første kvinde, som han ifølge anklageskriftet voldtog flere gange, mens hun var bevidstløs. Jeg puttede noget sovemedicin i hendes drinks. Jeg tænkte ikke klart og havde det dårligt.”

Senere i byretten trak han forklaringen tilbage. Angiveligt for at komme i et bedre fængsel, ifølge DR, fordi han havde det meget dårligt efter anholdelsen”.

Den anden kvinde mødte han, ifølge egen udlægning, påvirket på gaden. Hun havde siddet på en trappe, og Jack Hou tog hende hjem og blandede sovemedicin i en drink. Hun blev sløv, og han tog hende med i seng, hvor han havde sex med hende. Den bedøvende sovemedicin, han brugte, var af mærket Halcion. Ved den anden voldtægt var det med stoffet scopolamin, som også bedøver – og det kan spores tilbage til Buffysboy. Altså det samme navn, Jack Hou brugte på internetforummet Studmed.dk.

Den 19. marts 2018 – otte dage før han bedøvede og voldtog den første kvinde – skrev Buffysboy på forummet drugs-forum.com.

Han skrev, han havde set en dokumentar fra Colombia, hvor kriminelle sprayede scopolamin i ansigtet på deres ofre for at gøre dem forsvarsløse. Er det rigtigt, eller er det myte? Har nogen oplevet det?” spurgte Buffysboy. Det havde ingen.

Dagen efter skrev Buffysboy igen, denne gang i en anden tråd: Jeg overvejer at blande to vandopløselige stoffer.” Buffysboy ville vide, om stofferne blev mindre kraftige af at blive blandet. En skrev, det kom an på, hvilke stoffer der var tale om. Det svarede Buffysboy aldrig på.

Det fremgår af Buffysboy-profilen, at han loggede på narkoforummet for sidste gang den 26. april 2018. To dage senere bedøvede og voldtog Jack Hou den anden kvinde. Tre dage senere, den 1. maj 2018, blev han anholdt på Gentofte Hospital, hvor han arbejdede.

Under anholdelsen konfiskerede politiet, ifølge Ekstra Bladet, en telefon, som angiveligt tilhørte lægen. Ifølge anklagemyndigheden fandt man under en ransagning af telefonen, at Hou havde købt scopolamin på den kinesiske nethandel Alibaba for 9.566 kroner. Halcion havde han uretmæssigt ordineret til sig selv. Under retssagen kom det også frem, at lægen havde googlet date rape og besøgt omtalte narkoforum.

De to kvinder blev begge, ifølge DR, undersøgt på Retsmedicinsk Institut efter voldtægterne. I urinen blev der fundet medicinrester.

Ud over på Studmed.dk går Buffysboy-profilen igen på pickup-artist-forummet RSD-Nation.com, som jeg nævnte, jeg ville vende tilbage til. Her har jeg taget et skærmbillede af sidens forside.

PUA Tyler og Julien, som er nævnt i denne overskrift, er begge superstjerner i PUA-miljøet. Julien er måske kendt på grund af en video, hvor Julien, en schweizer i sine 20’ere, besøger Tokyo. I videoen ser man Julien skubbe japanske kvinders ansigt ned mod sit skridt. “Hvis du er en hvid mand, kan du gøre, som du har lyst,” hører man ham sige i videoen, hvor han underviser en gruppe PUA-aspiranter, der ivrigt tager noter. Efter videoen gik viralt, blev Julien kaldt “verdens mest hadede mand”. Skærmbillede / RSD-Nation.com

RSD-Nations tilhørende forum har af uvisse årsager været offline længe. Også til forvirring på Reddit-forummet /pickup. Her skrev en bruger tidligere i år, at det måske var godt nok, da RSD-Nation var blevet endnu et incel-forum.” Det var flere enige i. De eneste levn, man i dag kan spore efter Buffysboy på RSD-Nation, er to indlæg, som ses i søgeresultater på Google. Det er uklart, hvad der præcis står, men i en tråd, der hedder COPENHAGEN – DENMARK, som det fremgår, Buffysboy deltog i, står der: Journal: King of Copenhagen” og my journey to become an alpha”. Altså min rejse mod at blive en alfa”.

Alfahan-statussen gennemsyrer Manosfære-tankesættet. Disse flotte mænd har selvtillid, de lader sig ikke kue af andre mænd og har derfor let ved at score kvinder og have engangsknald. Beta-mænd er det modsatte: De er uattraktive og/eller for generte. Mange diskussioner på PUA-fora handler derfor om, hvordan en beta kan blive en alfa. Styrketræning er en mulighed, og et bodybuilder-forum er det sidste, man kan spore tilbage til Buffysboy.

Det år, Jack Hou på medicin-forummet forsvarede, hvorfor han ville tyvstarte andet semester i sin sommerferie, var også samme år, Buffysboy for første gang dukkede op på forummet Bodybuilding.dk. Således er vi tilbage til 2006, hvor det hele begyndte.

I en tråd spurgte Buffysboy, hvor han kunne købe kreatin, et pulver, der kan købes lovligt, og som hjælper med muskelopbygning. Buffysboy var også interesseret i efter-workout-protein-shakes. Helst til en fair pris og i bulk, det vil sige 6 kilo ad gangen,” skrev han. De to svar, han fik, var hånlige. Du kunne jo starte med at kigge på www.bodyman.dk ;),” skrev den første. Den sidste skrev: Prøv at søge på pricerunner.com.” Beskeden blev afsluttet med en grinende djævel-smiley med røde øjne.

Måneden efter dukkede Buffysboy op igen på forummet. Denne gang lød han mere tjekket – og han skrev på engelsk. Her oversat til dansk:

Jeg vil nu forklare, hvad kreatin er, hvad det gør, og hvordan man bruger det.” Han linkede til artikler fra en engelsk bodybuilderside. Til dem, der er for dovne til at læse,” fortsatte Buffysboy sit indlæg og opsummerede indholdet, stadig på engelsk. Indlægget blev ikke taget godt imod blandt forummets danske brugere. En af forummets redaktører skrev: Mange unge på forummet … er [ikke] så gode til engelsk, og det bør være sådan, at alle får noget ud af de indlæg, der bliver skrevet.”

To år senere oprettede han en profil på Pick-up-artist-forum.com.