HJÆLP OS_
Chefredaktør, skriver om identitet & fællesskab

Giv Zetland videre til en ven (eller mange!) i dag

26. april 2018 | 3 min.

Kender du nogen, der vil have glæde af Zetland?

Vi arbejder dedikeret med at lave journalistik, der fokuserer på sammenhænge frem for sensationer. Men vi gør det ikke alene. Din støtte er afgørende – også når vi skal nå ud til nye medlemmer.

I en tid, hvor borgernes tillid til medierne halter alarmerende, er det et kæmpe privilegium, at Zetland i dag har opbakning fra mere end 10.000 medlemmer. Men vi skal være langt flere. Tiden er ikke til smalle klubber, men til brede mobiliseringer – og journalistikken har brug for hjælp. Den har brug for at udvikle sig, at tage gamle dogmer op til revision, besinde sig på sin egentlige opgave, undersøge, hvordan den bedst kan arbejde i folkets tjeneste – og den kan ikke gøre alt dette uden hjælp, opbakning og engagement fra dem, den er til for: borgerne. Journalistikken er for vigtig til, at vi kan overlade den til journalisterne alene.

Det gælder også Zetland. Skal vi lykkes på den lange bane, har vi brug for mindst dobbelt så mange medlemmer. Det gælder både for forretningen Zetland og det idealistiske eksperiment Zetland. Så forretningen først: Vi skal have flere medlemmer, fordi det koster mange penge at udgive grundig journalistik – og hos os kan de penge kun komme fra medlemmerne, eftersom Zetlands platform er annoncefri.

Zetland som idealistisk eksperiment har også brug for, at vi bliver endnu flere end de over 10.000, vi er i dag: Journalistik opfylder først for alvor sin rolle – at oplyse, engagere, samle – når den når ud til titusindvis, hvis ikke hundredtusindvis mennesker. Uanset hvor god en artikel måtte være, får den for mig at se først værdi, når den bliver læst, brugt, grundet over, diskuteret eller handlet på af så mange som overhovedet muligt i det danske nationale fællesskab. Journalistik skal servicere den offentlige samtale med information og tankestof. Og den offentlige samtale skal formes af så mange som overhovedet muligt på tværs af geografi, klasse, alder, køn og hudfarve. Det er derfor, det er så fedt, at Zetlands medlemmer er med til at dele vores journalistik: Med hjælp fra medlemmerne kan vores mest læste historier nå ud til 70.000-80.000 mennesker. Så det siger sig selv: Jo flere vi er til at sprede vores indhold, jo mere vil det blive læst – og jo større forskel vil det gøre.

Derfor skal vi være flere.

Så kender du nogen, der vil få glæde af en anden slags journalistik? Giv dem i dag et tilbud om at prøve Zetland. De skal ikke betale noget, ikke indtaste kreditkortoplysninger – og får gratis adgang frem til grundlovsdag den 5. juni. Her kan du se, hvordan du gør.

Du kan invitere lige så mange med ombord, som du har lyst til. Du må sprede ordet på mail, på Facebook, til alle inviterede til søndagens konfirmationer eller hænge en seddel op i din lokale brugs – alt er tilladt. Din hjælp vil gøre en forskel: Hvert eneste nye medlem sikrer, at vi kan blive ved at udkomme med og udvikle vores journalistik.

Og skulle du have lyst til at give en ekstra hånd, eller har du en idé til, hvordan vi (også) kan få spredt ordet om Zetland? Så tøv ikke med at skrive til mig hvordan.

Endelig: Vi har en drøm om at have en ‘ambassadør’ på alle landets uddannelsesinstitutioner. Som kan dele gaver ud og hjælpe med kampagner, og som kan hjælpe os med at få idéer til, hvordan vi bliver opdaget af endnu flere unge. Vil du være Zetlands ambassadør? Herligt! Skriv straks herunder eller til Camilla van Norde på camilla@zetland.dk.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: