Denne artikel har vores medlem Gustav foræret dig.
Zetland er en digital avis, hvis mål er at vise sammenhænge i en verden, der savner netop dét.
Send en tanke til Gustav – det er medlemmerne, der gør det muligt for os at udkomme.

Favoritlisten_

Hvor fedt er det egentlig at være virkelig, virkelig smuk – og fire andre stærke historier fra ugen, der gik

Hver uge anbefaler vi fem stykker journalistik, vi mener er din tid og opmærksomhed værd. Denne gang er det en håndfuld overraskende indblik, blandt andet: Hvordan er livet for de rigtig smukke? Hvad er der sket med de fysiske mødesteder, efter vi har fået digitale alternativer? Og hvordan er mekanismerne bag vores afgivelse af data egentlig strikket sammen?

Interview. Hvor slemt kan det være at være smuk?

Hvis du nogensinde har spekuleret på, om livet ville være lettere, hvis man var født sådan rigtig, rigtig smuk, så får du svaret i dette overraskende interview hos The Cut. En midaldrende kvinde, der fra naturens hånd har været begavet med alt det, der skal til for at få et rum til at vende sig, når hun trådte ind, fortæller om, hvad hendes udseende har givet hende af fordele, men i dén grad også af ulemper. Skal det nu også være synd for de smukke, siger du måske med himmelvendte øje. Jeg forstår, men læs interviewet. Det er ret gribende og mest af alt – trist.

What It’s Like to Go Through Life As a Really Beautiful Woman” – The Cut


Video. Hvor skal vi mødes?

Vi lever det meste af vores liv på tre steder: vores hjem, vores arbejdsplads og sociale samlingssteder som biblioteker, caféer og parker. Det sidste tredje sted er afgørende for fællesskabet. Da amerikanerne i 1950’erne flyttede ud i forstæderne, indtog shoppingcentrene en nær mytologisk status som stedet, hvor man mødtes. Nu bliver centrene revet ned og lukker på stribe. Men det er ikke nødvendigvis enden på de vigtige fællesskabsopbyggende steder, viser denne fine lille video fra Vox.com. Men det er op til os.

What the decline of American shopping malls means for social space’ – Vox


Gennemgang. Hvad en pizzaaften koster i data

I disse dage snakker vi en hel del om Facebook, og hvilke data, det egentlig er, vi stiller til rådighed for det sociale mega-medie. Og det kan ærlig talt være liiiiiidt forvirrende alt sammen. Derfor er det også herligt, når The Wall Street Journal laver en gennemgang som denne, hvor de ser på, hvad du afgiver af data på en aften, hvor du bliver hjemme, ser film og spiser pizza. Det er helt vildt konkret, lidt sjovt og ret skræmmende.

How Pizza Night Can Cost More in Data Than Dollars” – The Wall Street Journal


Foto. Ti dage i Nordvest

Sidste efterår opstod NV Live Lab i en lukket kiosk på Frederiksborgvej. Fem fotografer travede rundt i Københavns Nordvestkvarter (hvor Zetland i øvrigt også holder til) i ti dage og fotograferede på hver deres måde hverdagen. Undervejs blev den lille kiosk udsmykket med flere og flere billeder, og til sidst endte det med at være en form for fortælling om et kvarter, dets miljø og dets mennesker. Jeg nåede desværre aldrig at anbefale projektet, mens udstillingen stod på, men nu ligger et udvalg af billederne tilgængeligt på deres hjemmeside, og det er bestemt værd at tjekke ud.

Galleri’ – NV Live Lab


Podcast. Når en sanger mister sin stemme

En ting er at være tavs, når man ikke har noget at sige. En anden ting er at være tavs, fordi man har mistet sin stemme. En helt tredje ting er at have en stemme, som man ikke bare lever med, men af – og som så pludselig forsvinder fra den ene dag til den anden. Det skete for skuespiller og sanger Lotte Andersen for et par år tilbage, da hun fik en virus på stemmebåndet, og det fortæller hun om i Radio24syvs program Flaskens Ånd med journalisten Poul Pilgaard. Og det bliver temmelig hurtigt temmelig rørende og temmelig eksistentielt. For hvis man holder op med at sige noget af nød, så holder man, siger Lotte Andersen, på et tidspunkt helt op med at have noget at sige. Og hvorfor så egentlig fortsætte med at leve?

Lotte Andersens kærestebreve’ – Flaskens Ånd, Radio24syv

Nå, så kom det akavede øjeblik

Det er nu, vi bare siger det direkte: Bliv medlem, hvis du sætter pris på viden og nuancer. Prøv os for 0,- i 14 dage.

Bliv prøvemedlem