Vi skal ned i nettets dystre kælder. Her er første (rigtige) afsnit af podcasten ‘Frederik forklarer internettet’

PANIKI dette afsnit forklarer jeg Lea, hvorfor Kim Kardashians Instagram-story har fået forældre over hele kloden til at gå i panik. Illustration: Kasper Løftgaard for Zetland

Vi har lavet en podcast, Frederik forklarer internettet, og dette er første afsnit (hvis man ikke tæller forrige uges dummy med). Tak i øvrigt for virkelig værdifuld efterkritik fra Zetlands medlemmer. Der var masser af gode iagttagelser, vi kunne bruge!

Konceptet er enkelt: Jeg, Zetlands teknologiskribent og internetkyndige person, har omkring 30 minutter til at forklare Lea Korsgaard, Zetlands chefredaktør og knap så internetkyndige person, hvad et aktuelt tweet/meme/billede på Instagram/Facebook-opslag/hashtag/viralt fænomen går ud på. (Kan du li’ konceptet, så tag i øvrigt og lyt til den fantastiske amerikanske tech-podcast Reply All, som vi har ladet os inspirere af – deres bagkatalog er stort, og der er masser af guf).

I dette afsnit forklarer jeg Lea et af tidens mest omtalte internetfænomener. Desværre for Lea (og dig, hvis du lytter med) skal vi ned i internettets kælder, ned i mørket, for at forstå det. Men så forstår man også, hvorfor forældre over hele kloden panikker over at være forældre i 2019, fordi det nogle gange også betyder at lade YouTube babysitte ens barn.

Vi finpudser stadig podcasten og hører gerne, hvad du tænker, så skriv løs i bidragssporet herunder. Har du en god idé til, hvad jeg skal forklare Lea om 14 dage i næste afsnit, så send en mail på frederik@zetland.dk, eller skriv til mig på Facebook, Twitter eller Instagram. På forhånd tak for hjælpen.

Her er de opslag og billeder, vi taler om i denne uges afsnit – så har du ikke hørt podcasten endnu, men scroller videre herfra: kæmpe spoiler alert.

Her er Kim Kardashian Wests Instagram-story, hvor hun advarer om Momo:

Her er billedet af Momo …

MOMOPrivatfoto

Den lange, tynde Slenderman kommer her.

SLENDERMANKnowyourmeme.com

Og her er traileren til en prisvindende dokumentar om de to 12-årige pigers Slender Man-inspirerede mordforsøg på deres veninde (som jeg skal se i weekenden!).

Nå, så kom det akavede øjeblik

Det er nu, vi bare siger det direkte: Bliv medlem, hvis du sætter pris på viden og nuancer.

Bliv medlem