Seks dage med Taliban (single)

FJENDEZetland udgav singlen "Seks dage med Taliban" i september 2014

Gennem 12 års krig i Afghanistan oplevede danske soldater Taliban som spøgelsesagtige skikkelser på slagmarken. Vi kom ikke tæt på dem, og vi forstod dem aldrig. Nu kommer den første, tankevækkende skildring af talibanerne både som krigere og mennesker. Den erfarne krigskorrespondent Nagieb Khaja lod sig embedde med Taliban – som den første dansker nogensinde og en af ganske få vestlige journalister. Han rejser til Charkh-distriktet i Afghanistan i visheden om, at han måske aldrig vender hjem. I de tidlige morgentimer følger den erfarne krigskorrespondent med under et kaotisk angreb på en afghansk regeringsbase. Han deltager i begravelsen af de soldater, som dør i kampen. Han overværer den lokale shariadomstols arbejde, og han får lejlighed til at tale med de lokale, hvis fremtid er i Talibans hænder. Det er en fortælling om krig – men også om kærlighed og vandpiber. Stort set alle vestlige soldater vil have forladt Afghanistan ved årets udgang.

Seks dage med Taliban” er et unikt indblik i fremtiden for det fjerne land, som blev verdenspolitikkens centrum. Det er en historie, hvor intet er sort eller hvidt – hvilket Nagieb Khaja må erkende i mødet med de bevæbnede unge mænd fra Charkh-distriktet. Læs den personlige og dramatiske skildring af en fjende, der langt fra lever op til alle vores forestillinger.

  • EPUB er det typiske e-bogsformat. Hvis du bruger iPad, iPhone eller Mac, kan du eksempelvis åbne filen i iBooks. Bruger du Android eller Windows, skal du downloade et program til e-bogslæsning. Det er den rareste måde at læse vores singler på.
  • PDF er en helt almindelig fil, som du kan downloade og sågar printe, hvis du vil.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: