Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Kampen om din opmærksomhed er i gang. Velkommen til19. marts 2018
1 min.

Kender du det her: Det var egentlig ikke din mening, men pludselig har du spenderet halvanden time på at flagre rundt på din telefon uden retning og uden, at du bagefter kan huske, hvorfor? Nogle gange kan det være herligt. Temmelig ofte totalt meningsløst.

Aldrig før i historien har en teknologiindustri – koncentreret på så få hænder i én amerikansk by – haft så stor magt over menneskehedens opmærksomhed, som nu. Den industri, der tjener penge på at høste vores opmærksomhed på digitale platforme, har enorme konsekvenser for både vores sind og samfund. Historien er en af de vigtigste om vores tid. Og derfor udgiver vi hen over en hel uge ikke andet end en håndbog i Silicon Valleys opmærksomhedsøkonomi fortalt i fem kapitler. Et for hver dag.

Første kapitel kan du læse her:

Håndbogen udkommer også som papirbog med overskriften Opmærksomhedskrigen – Hvordan en industri kaprede din hjerne og solgte din tid. Den ser sådan her ud:

… Og kan købes lige her for 69 kroner (portoen giver vi).

Endelig inviterer vi til arrangementet Zetland Sofa om opmærksomhedskrigen i Ålborg, Aarhus og København – og håber, at vi sammen kan fyre op under en af tidens vigtigste debatter overhovedet. Billetter til København er allerede udsolgt, men der er stadig billetter at få til Aarhus og Ålborg, og du finder dem her:

Så lad debatten rulle! Og bidrag endelig løbende med din viden, dine overvejelser og perspektiver her på Zetland.