Favoritlisten_

Ugens mest geniale Twitter-tråd handler om ... springgymnastik. Plus fire andre tips til weekendlæsningen

Det er fredag, og det betyder, at Zetlands redaktion siger god weekend med fem bud på det bedste, vi har læst, set eller hørt fra andre medier her i ugen. I dag har vi genopdaget en DR 2-klassiker, tabt kæben over en Twitter-tråd om en triple double (forklaring følger), lyttet til to af de allerstørste inden for journalistik og musik, og så er der nyt fra verdensøkonomien.

Tv. Hæsblæsende samtaler

Jeg er blevet genforelsket i Deadline. Jeg siger genforelsket, fordi jeg har haft en periode, hvor jeg har måttet have en pause fra talking heads-programmer, hvor intet rykker sig i samtalen (og som i øvrigt foregår, for mig, ret sent om aftenen). Men! Den pause er slut nu. Den seneste uge har jeg slugt indslaget med Christopher Arzrouni, Kristian Jensens tidligere rådgiver, der siger, at Venstre er et parti, hvor man ikke må sige sin ærlige mening. Med Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance, der tager et opgør med Henrik Dahl. Og i øvrigt Pia Kjærsgaard, der siger, at Lars Løkke Rasmussen, hvis det står til hende, nok ikke skulle være statsministerkandidat ved næste valg. Her får du et link til interviewet med Christopher Arzrouni.

Deadline’ – DR2

Tråd. Hvordan gjorde hun det?

I søndags flippede gymnastikverdenen ud. Anledningen var, som det ofte er i de her år, at amerikanske Simone Biles gjorde noget, der aldrig er blevet gjort før. Under sin gulvøvelse ved de amerikanske mesterskabers lavede hun en triple double – to baglæns saltoer med tre rotationer. Hvis man har lyst til at forstå, hvorfor det er afsindigt svært, og hvad det siger om, hvordan gymnastikken, og hvad menneskekroppen kan, har udviklet sig de seneste 50 år, så er her en genial Twitter-tråd med illustrationer.

Suzanne F. Boswell på Twitter

Podcast. Geniets paradokser

I min jagt på alt, der har med gamle dage at gøre, opdagede jeg her den anden dag, at den canadiske journalist og forfatter Malcolm Gladwell har en podcast. Revisionist History hedder den, og den er ret genial. Gladwell tager emner og begivenheder op, hvis han mener, at de enten er misforståede eller underbelyste, og skal jeg vælge et afsnit at anbefale, og det skal jeg jo nok, så lad det være sæson 1, episode 3, The Big Man Can’t Shoot. Det handler om geniet, om hvorfor geniet nogle gange gør dumme ting, og om hvorfor det optimale er sådan et svært og flygtigt mål at opnå. Vildt spændende.

The Big Man Can’t Shoot’ – Revisionist History

Podcast. Da Beethoven skrev et brev til en tysk prins

Jeg ved ærlig talt for lidt om klassisk musik, og hvor det engang var noget, jeg brystede mig af (i folkeskolen i Køge, hvor jeg i smug gik til klaver), er det i dag småpinligt. Podcasten Decomposed med den ret fantastiske koncertpianist Jade Simmons er ved at ændre det. Hun gør det virkelig klogt og meget underholdende. Jeg har lige opdaget den, og jeg har kun hørt afsnittet om Beethoven, som i en tidlig alder fik høretab – og hvis du hører det afsnit, skal du især glæde dig til delen, hvor den unge Beethoven skriver et brev til en tysk prins. Det er legendarisk.

There Is Only One Beethoven’ – Decomposed

Nyhedsbrev. Hvad søren er det, der sker med økonomien?

I disse tider går en del økonomer lidt forvirrede rundt. De kan ikke helt forstå, hvorfor verdensøkonomien opfører sig, som den gør. Renterne er historisk lave, amerikanske obligationer tyder på, at vi kan være på vej ind i en recession, og væksten i de fleste større europæiske økonomier er gået i stå. Den gode nyhed er, at vi tilsyneladende ikke står i en økonomisk krise endnu. Den dårlige er, at vi ikke helt ved, hvordan vi skal styre økonomien længere og få hjulene i gang igen. Så hvad er det, der sker? Med inspiration fra tv-serien Stranger Things (jeps) forsøger Planet Money i deres nyhedsbrev at se på de forskellige sæsoner af økonomiske kriser, vi har set, og svare på, hvad det er, der sker med økonomien.

Is Our Economy in the Upside Down’ – Planet Money

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

Vis mig Zetlands principper

I dag læser vores medlemmer: