HJÆLP OS_
Politisk skribent

Kan du kende forskel på bøg og eg? Og har du lyst til at dele ud af din naturviden til andre Zetland-medlemmer?

2. oktober 2019 | Natur, Klima & Energi | 1 min.

Kære medlem

Er du sådan én, der kan kende forskel på mejser og musvitter, en gederams og en gedehams eller planterne hestetunge og hjortetunge? Er du med andre ord helt vild med naturen og erfaren i at genkende arter? I så fald har vi brug for din hjælp til at virkeliggøre en idé, vi har.

I denne uge skød vi gang i en serie om vores kendskab til den helt almindelige hverdagsnatur, vi er en del af. På bare få generationer er vores sprog for blomsterne i grøftekanten og fuglene på foderbrættet svundet temmelig meget ind – og det er et problem. For kan man tage vare på noget, man ikke kender til?

I den forbindelse har vi en plan om at matche Zetland-medlemmer, der faktisk ved noget om naturen, med dem, der kunne tænke sig at vide mere om den. Hvis du har lyst til at dele ud af din viden til andre medlemmer i dit nabolag, så se her:

Søndag den 13. oktober samler vi alle de naturkyndige medlemmer, som har lyst, og holder åben-natur lige det sted, du har allermest lyst til at fortælle om og vise rundt i. Vi koordinerer, men vær klar til at gå en tur med alt fra 2 til 20 andre Zetland-medlemmer.

Grib straks fat i frederik.b@zetland.dk, og fortæl, hvor du bor, og hvilket stykke natur du vil vise rundt i.

Er du en af dem, der ikke ved en pind om arterne i den natur, du kan gå en tur i? Og vil du gerne lære noget af et naturkyndigt Zetland-medlem? Vi offentliggør løbende de steder, hvor Zetland-medlemmer vil vise rundt, så hold øje her på siden.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: