Se hvordan partierne står i Zetlands (opdaterede) flertalsbygger

  • 11. april 2019
  • 3 min.
NYE BLOKKEMed Flertalsbyggeren kan du skifte rundt mellem forskellige dagsordener og se et nyt politisk landskab tegne sig. Cinemagraf: Kasper Løftgaard for Zetland

Derfor skal du læse denne artikel

Hvordan dækker man politik i en tid, hvor de traditionelle røde og blå poler ikke stemmer overens med virkeligheden? Under valget har Zetland smidt de to slidte kategorier på porten, fordi hverken vælgere eller partier passer ind i de to kasser. Så her er vores bud på et alternativ: Flertalsbyggeren. Et interaktivt barometer, hvor du kan se, hvordan partierne forholder sig til tidens vigtige spørgsmål – og hvilke flertal man kan forestille sig rundt om dem.

Velkommen i Flertalsbyggeren. Nedenfor finder du et interaktivt redskab, der i stedet for at dele partierne i en rød og blå blok viser, hvordan de placerer sig inden for en række af tidens væsentligste spørgsmål. Tryk på pilene, og skift mellem de politiske spørgsmål, træk i knapperne, og find et flertal – eller se partierne skifte størrelse over tid. Tryk på partierne, og se deres politik, og hvorfor de er placeret, hvor de er. Tiden er ikke kun til opbrud, den er til nye muligheder – så foreslå os gerne, hvilke andre politiske skalaer vi skal tilføje.

Flertalsbyggeren er opdateret:

  • Den 4. maj 2019: Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har fået opdateret deres tekster i spørgsmålet: Hvornår skal vi på pension?”, fordi partierne inden valget indgik en aftale om seniorpension. Aftalen giver lidt bedre mulighed for, at nedslidte kan trække sig tilbage tidligere, men giver ikke anledning til at ændre partiernes position i Flertalsbyggeren.
  • Den 10. maj 2019: Det Konservative Folkeparti er blevet opdateret og rykket til venstre i spørgsmålet: Hvad gør vi med indvandringen?”, da partiet sammen med Liberal Alliance har ytret ønske om bedre forhold for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark.
  • Den 10. maj 2019: Flertalsbyggeren har fået tilføjet holdninger til et nyt spørgsmål i form af: Skal der være minimumsnormeringer i daginstitutionerne?”.
  • Den 14. maj 2019: Efter Venstre har givet et velfærdsløfte, og Socialdemokratiet har præsenteret et velfærdsudspil, har Flertalsbyggeren fået tilføjet holdninger til et nyt spørgsmål i form af: Hvad skal der ske med det offentlige forbrug?”
  • Den 20. maj 2019: Stram Kurs er begyndt at indgå i Ritzau Index, det vægtede snit af meningsmålinger, som Flertalsbyggeren bruger. Stram Kurs er derfor blevet tilføjet til Flertalsbyggeren.
  • Den 20. maj 2019: Venstres forslag om permanent grænsekontrol er blevet tilføjet partiets politik under spørgsmålet Skal Danmark være en del af EU?”
  • Den 20. maj 2019: Socialdemokratiets forslag om en bindende klimalov er blevet tilføjet partiets politik under spørgsmålet Hvad stiller vi op med klima og natur?”

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: