DET SKER_

Vores app kan nu nogle nye seje ting (synes vi). Her er de

18. november 2019 | 3 min.

Det er blevet populært at skælde ud på teknologien. Vi gør det selv her på Zetland, når vi skriver om tech-giganternes skamløse snylten på dine data og din opmærksomhed eller spørger, om ikke ham Mark Zuckerberg er ved at blive lige magtfuld nok.

Der er ingen tvivl om, at teknologien kan forstyrre, forvirre og frustrere os. Men brugt med omtanke kan den også gøre det lettere, bekvemmere og måske endda sjovere at blive klogere. Og så har I medlemmer måske også lyst til at blive hængende længere i appen, hvis I har en god oplevelse, når I er der.

Derfor forsøger vi hele tiden at forbedre vores teknologi, så den netop ikke skaber forvirring og frustrationer, men fokus og fordybelse. Og nu har vi altså lavet nogle forbedringer.

Hvis du har åbnet din Zetland-app en af de seneste dage, så har du måske allerede bemærket, at noget var forandret. Vi har nemlig lige rullet en af de største opdateringer længe ud til både iOS og Android.

Her er det nye, der er sket:

  • Mest iøjnefaldende har appen fået et helt nyt look. For at give mere plads til de flotte billeder og illustrationer har vi fjernet ‘derfor skal du læse denne historie’-teksten (altså den tekst, som beskriver, hvad artiklen handler om) fra forsiden og flyttet artiklens overskrift op på selve billedet. Jeg synes, det ser lækrere ud – det håber jeg også, du gør.
  • Det er naturligvis ret relevant at vide, hvad artiklen handler om, og derfor kan man stadig læse ‘derfor’-teksten ved hjælp af den nye swipe-funktion. Hvis man swiper den ene vej på et billede, kan man se, hvad artiklen handler om. Swiper man den anden vej, får man hele fotoet eller illustrationen uden nogen tekst på.
  • En anden nyhed er en udvidet kø-funktion. Du kender det fra Spotify eller andre musiktjenester, hvor man kan sammensætte sin egen lille spilleliste ved at sætte sange i kø. Hos os kan du bare sætte artikler i kø i stedet og dermed selv vælge, hvilke artikler du vil lytte til på forhånd. På den måde undgår du, at du pludselig skal fifle med telefonen midt i en lang cykeltur eller en fitnesstime, når den artikel, du lyttede til, er slut. Det fungerer sådan her:

Og så har Zetland Helikopter også fået et nyt design og logo, som vi rullede ud for et par uger siden:

Så det var sådan set det hele for nu. Jeg håber, du kan lide det, og at det gør det en lille smule lettere for dig at fordybe dig i Zetlands journalistik. Ellers må du love mig at sige til; vi har lavet de her ændringer på baggrund af medlemmers tilbagemeldinger, og de giver kun mening, hvis de også giver mening for dig.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: