De gode mæslinger (single)

  • 29. april 2016
  • 24 min.
EPIDEMIZetland udgav singlen "De gode mæslinger" i oktober 2015

Vores medlemmer foretrækker at lytte

Zetlands medlemmer kan høre alle vores artikler som lyd - oplæst af skribenterne selv. De fleste foretrækker at lytte i vores app, hvor man får den bedste oplevelse. Men du er velkommen til at lytte med her.

00:00

49:03

Hvert år vælger en række forældre i Danmark ikke at vaccinere deres børn mod mæslinger. De tror ikke på vacciner, men på at kroppen selv kan klare sygdommen med hjælp fra homøopatisk medicin og overleverede husråd.
De gode mæslinger” følger en række af disse forældre under det største udbrud af mæslinger i 19 år. Den følger mæslingedebatten fra 1960erne og frem til i dag, hvor den stadig er en af de mest aktuelle og mest grundlæggende debatter i vores sundhedssystem.
Den handler ikke bare om kviksølvvacciner, antroposofisk medicin og vores manglende evne til at leve op til verdenssundhedsorganisationen WHOs mål, men også om vores tillid til sundhedsvæsenet, retten til vores krop og et fælles ansvar for at bekæmpe en af de mest smitsomme og alvorlige børnesygdomme.

  • EPUB er det typiske e-bogsformat. Hvis du bruger iPad, iPhone eller Mac, kan du eksempelvis åbne filen i iBooks. Bruger du Android eller Windows, skal du downloade et program til e-bogslæsning. Det er den rareste måde at læse vores singler på.
  • PDF er en helt almindelig fil, som du kan downloade og sågar printe, hvis du vil.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: