HJÆLP OS_
Skriver om mennesker og kulturer

Hjælp os med at hylde det sene gennembrud i livet

13. januar 2020 | 2 min.

Hej medlemmer

Min mor er ved at skrive en bog. Det er, er jeg ret sikker på, en gammel ambition, hun er ved at udleve, for hun har været journalist og redaktør i mange år, nu er hun 62, og nu gør hun det altså, nu har hun sat sig og er begyndt.

Og så tænker I nok, at dette er af mindre betydning for jer, hvilket I i så tilfælde helt umiddelbart ville have fuldstændig ret i. Men så kommer pointen. Fordi. Jeg vil gerne skrive om mennesker som min mor, altså mennesker, som i en (relativt) sen alder gør det, de altid har drømt om at gøre. Mennesker, som slår sent igennem. Og jeg vil gerne have jeres hjælp til det.

Vi har en tendens, tror jeg, til at fremhæve og hylde dem, som i en tidlig alder ved, hvad de vil, og så bare hamrer derudad, for eksempel laver vi de her “30 under 30-lister” med fremadstormende talenter udi politik, business og livet som sådan, men hvad nu, hvis vi lavede en anden liste? En liste bestående af midaldrende eller lidt ældre mennesker, som efter et langt og ret almindeligt liv lige pludselig sprang ud som forfattere, musikere, you name it, noget, som kom af en dybtliggende passion?

Idéen stammer herfra:

Idéen er god, så nu stjæler jeg den. Mit spørgsmål til jer er nu, om I kender nogen, jeg kunne tale med og derefter sætte på sådan en liste. Måske er I selv sådan et menneske. Hvis I gør eller er, så må I meget gerne sende mig en linje eller to enten i kommentarsporet her eller på mail: andreas.t@zetland.dk.

I plejer at være gode. Jeg håber, I er det igen. På forhånd tusind tak!

Bedste hilsner Andreas

PS: Jeg og min redaktør Kirstine overvejer at kalde listen noget a la 50 (eller nok lidt færre) omkring 50, men også det er til debat, skulle I have gode idéer.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: