Send en tanke til Zetlands medlemmer

Artiklen her er ikke gratis, men du kan læse eller lytte, fordi Nene La Beet er medlem af Zetland og har delt den med dig.

Ved du mon mere om tidens største udfordring end gennemsnitsdanskeren? Prøv vores store klimaquiz

Illustration: Mikkel Bøgild Jacobsen, Zetland

Vores medlemmer foretrækker at lytte


Hvor stor en rolle spiller flyvemaskiner for opvarmningen af vores planet? Hvor hurtigt vokser produktionen af strøm fra vindmøller og andre grønne teknologier ude i den store verden?

Hvis vi skal have relevante samtaler om klimaforandringerne – både hjemme ved middagsbordet og ude i samfundet – er vi nødt til at være enige om det mest basale. Hvor står vi? Hvad er mulighederne? Hvordan er proportionerne?

Det kan alt sammen være pænt svært at overskue, fordi klimaspørgsmålet er så komplekst, men gennem det seneste knap halvandet år har vi gjort benarbejdet under researchen til bogen Hvis vi vil – Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent. Og dét benarbejde skal du selvfølgelig have fornøjelse af. Derfor har vi lavet en stor quiz om nogle af de mest tankevækkende tal og oplysninger fra bogen. Efter hvert spørgsmål får du en (ganske kort) forklaring på, hvorfor svaret er, som det nu engang er.

Når du quizzer, kan du samtidig finde ud af noget interessant: Om du har bedre eller dårligere styr på fakta end den gennemsnitlige dansker. Vi har nemlig bedt analyseinstituttet DMA stille spørgsmålene til et repræsentativt udsnit af befolkningen.