DET SKER_
Projektleder for Engagement

Vil du diskutere husmødre, løsninger og sårbarhed i arbejdslivet? Her er ugens Zetland Samtaler

25. november 2019 | Hverdag & Skole | 5 min.

Kære medlem

Det her er vores ugentlige kalender over de Zetland Samtaler, som du kan komme med til i den nærmeste fremtid. Vi er ved at udforske, hvordan vi kan føre en offentlig samtale på en anden måde, og hvordan vi kan skabe et endnu stærkere meningsfuldt, konstruktivt og engagerende Zetland-fællesskab. Derfor har vi sat Zetland Samtaler i søen, hvor medlemmer møder andre medlemmer for at tale om det, de læser på Zetland.

Det vil sige, at du er inviteret til samtaler, hvor et medlem har meldt sig som vært, hvor I diskuterer et særligt spørgsmål, der optager jer, og hvor I sender jeres tanker, forslag og idéer tilbage til os. Det fungerer med andre ord ligesom vores bidragsspor under artiklerne – bare langt mere hyggeligt, med mere kaffe og måske endda overraskende nye bekendtskaber. Jeg har efterhånden været i kontakt med ret mange af jer, og jeg kan afsløre, at Zetlands medlemmer er et ualmindeligt varmt, humoristisk og indsigtsfuldt folkefærd. Den slags, der er værd at møde ansigt til ansigt.

Så lad det være en opfordring til at møde op til en af disse fine samtaler:

TORSDAG DEN 28. NOVEMBER I ODENSE

Zetland-medlem Julie Dyre Aagaard er vært for en samtale, der tager udgangspunkt i artiklen Vi har afskaffet husmødre. Så hvorfor er det stadig kvinderne, der laver mest arbejde i hjemmet? Kvindens aktive rolle i starten af barnets liv skaber en stiafhængighed i forhold til husarbejde, mener professor Nina Smith, men betyder den stiafhængighed, at vi har nået endemålet for ligestilling på arbejdsmarkedet?

Det kan du diskutere med andre medlemmer klokken 19 i Cafébiografen i Odense. Du kan tilmelde dig HER, eller du kan skrive til juliedyre@gmail.com, hvis du ikke er på Facebook.

TORSDAG DEN 28. NOVEMBER I KØBENHAVN

Birthe Blåbjerg Jakobsen inviterer til en samtale om vores forhold til naturen. Hun spørger: Hvor har vi egentlig vores natursyn fra? Samtalen tager udgangspunkt i artiklen Man går rundt i et naturområde den ene dag og flyver til Korea den tredje.

Det foregår klokken 19.30-21.30 i Forsøgsstationen i København, og du tilmelder dig HER eller ved at skrive til Birthe på kontakt@teaterprisme.dk.

TIRSDAG DEN 3. DECEMBER I ENERGIANLÆGGET PÅ AMAGER

Hvis du bor i København, kommer en stor del af varmen i din radiator fra affaldsforbrændingen på Amager Bakke. Hvis du gerne vil opleve, hvordan det ser ud indefra, så kom med, når medlem Sille Gram inviterer andre medlemmer til en samtale om den danske fjernvarmemodel i energianlægget. Hun viser samtalegæsterne rundt, så I kommer til at følge affaldet gennem anlægget, hvor vand bliver varmet op og sendt ud i det underjordiske fjernvarmenet.

Samtalen tager udgangspunkt i artiklen Tænk, hvis der fandtes en klimavenlig måde at opvarme huse på. Hov, det gør der! Den foregår simpelthen inde i Amager Bakke og begynder klokken 16.30, og du tilmelder dig HER.

ONSDAG DEN 4. DECEMBER I KØBENHAVN

Kamilla Bergström er vært for en samtale, der tager udgangspunkt i interviewet Jesper Thomsens succesvirksomhed var i krise. Løsningen? At lade hans ansatte give ham en skideballe med Jesper Thomsen fra Soundboks. Samtalen handler med andre ord om, hvordan vi kan håndtere kriser og konflikter i virksomheder med åbenhed. Hvad er det, der står i vejen for, at vi bruger sårbarhed konstruktivt i arbejdslivet? Kamilla opfordrer alle til at bringe erfaringer, længsler, bud og perspektiver med til bordet.

Samtalen foregår i GaragePark i København NV klokken 16.30. Du tilmelder dig HER. Og hvis du ikke bruger Facebook, sender du en mail til Kamilla på kamilla.bergstroem@gmail.com.

TIRSDAG DEN 10. DECEMBER I KØBENHAVN

Den 10. december kan du komme til en Zetland Samtale om nyhedskriterier. Vært for samtalen er medlem Cecilie Jacobsen. Cecilies samtale tager udgangspunkt i artiklen om den unge kvinde, der gjorde en massiv indsats for at få flere borgere med muslimsk baggrund til at stemme til folketingsvalget. Artiklen er første del af en serie, der retter blikket mod dem, der har fundet løsninger på vigtige problemer. Det er en serie, der vil gøre op med den nyhedsjournalistik, der længe har været optaget af at skrive om problemer og om ting, der går galt. Krige og katastrofer, skandaler og afsløringer. Cecilies samtale handler om nyhedskriterier, og hun vil spørge, om de gængse nyhedskriterier er blevet forældede i en ny digital verden?

Samtalen finder sted i Huset KBH i København klokken 19, og du kan tilmelde dig HER. Hvis du ikke bruger Facebook, kan du også tilmelde dig ved at sende en mail til Cecilie: ceciliemjacobsen@hotmail.com.

Hvis du vil være vært for en samtale, så skriv til mig på sara@zetland.dk. Du skal blot beslutte dig for, hvad samtalen skal handle om, hvilken dag det skal foregå, og hvor samtalen skal holdes, og så er du kørende som vært for en Zetland Samtale.

Jeg glæder mig meget til at høre fra dig.
Alt godt

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: