Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Forfatter

Det bedste er at mødes i virkeligheden. Så lad os introducere Zetland Samtaler


Vores medlemmer foretrækker at lytte

På Zetland er vi ved at sætte sejl til en opdagelsesrejse: Vi er ved at undersøge, hvordan vi kan skabe et rum for en konstruktiv, indsigtsfuld og engagerende samtale mellem medlemmerne. Altså et slags ansigt til ansigt-bidragsspor. Vi kalder det Zetland Samtaler.

Idéen opstod i maj, hvor vi havde inviteret jer til medlemsinddragelsesmøder. Skønne medlemmer mødtes, og sammen udviklede de idéer til, hvordan medlemmer kan mødes om indholdet i de Zetland-artikler, de har læst. Det er det, vi nu for alvor er i gang med at søsætte.

Ambitionen er ganske enkelt at udforske, hvordan vi kan føre en meningsfuld offentlig samtale ansigt til ansigt. Det er at udfordre det stivnede forhold mellem medieforbruger og medie, og det er at tænke Zetlands nuværende medlemsinddragelse endnu vildere. Hvis vi skal tage munden helt fuld, så handler det om at skabe Zetland-landsbyen.

Yes, meget store ord. På det lidt mere lavpraktiske niveau handler det i første omgang om at undersøge, hvad der skal til for at få små lokale samtaler, hvor medlemmer mødes for at tale om en eller flere artikler, op at køre.

Det første skridt er at sætte de første samtaler op. Dels for at blive klogere på, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer måske knap så godt. Dels for at gøre det mere konkret for alle, hvad en Zetland Samtale egentlig vil sige.

Tanken er, at en succesfuld samtale for eksempel kan være alt fra fem mennesker, der mødes på en café, eller en håndfuld mennesker, der diskuterer, mens de går en tur i skoven, til fællesspisning eller en flok, der mødes på et bibliotek eller måske endda hjemme i en stue. Rammerne er ret vide, så det gælder bare om at fylde dem ud.

Den første samtale finder sted den 19. september klokken 19.30 på café Brus i København. Det er Zetland-medlemmerne Andreas og Alexandra, der inviterer til en samtale om vindmøller. De skriver sådan her: “Vi vil alle sammen gerne have vindmøller og grøn omstilling – bare ikke i lige præcis MIN baghave. Så hvordan løser vi den knude? Det er det, vi skal prøve at finde ud af over en fyraftensøl i hjertet af Nørrebro. Kom og vær med!”

Det er det du kan diskutere hen over en øl sammen med andre Zetlandmedlemmer torsdag d 19 . september på cafeen Brus i København. Du kan tilmelde dig her.

I Aalborg inviterer Zetlandmedlem Laura Mors Haunstrup til en samtale hjemme i sin stue den 4. oktober. "Der satses stort både økonomisk og i timer på at implementere IT i folkeskolen, skriver Laura. Men tiden og pengene kan kun bruges en gang, så lad os snakke om, hvad vi måske også mister ved at lade IT fylde så meget i danske skolebørns hverdag". Laura laver kaffe, og samtalen finder sted på hendes gård et lille stykke uden for Aalborg fredag d 4. oktober. Du kan tilmelde dig her.

Og du kan også møde andre medlemmer for at tale om, hvem der ejer dine data. Zetlandmedlem Tabita Docus Mirembe inviterer nemlig til en samtale om dataficering af vores hvedag. Samtalen foregår søndag d. 6. oktober ved et langbord i Absalon kirke i København. Hvis du har lyst og mulighed for at være med der, så kan du tilmelde dig her.

Men der er også spændende samtaler på vej i andre steder af landet, så hvis du vil vide mere om Zetland Samtaler, så skriv til mig på [email protected] Og hvis du kunne have lyst og mod på at være vært for en Zetland Samtale, må du endelig også skrive til mig!

Alt godt,