Sundhedsstyrelsen siger selv, at kun tre af deres råd til nybagte forældre er virkelig vigtige at følge. Så hvad skal vi egentlig med resten?

RO_PÅ“Det er det perfekte forældreskab, der bliver beskrevet her, men det findes jo ikke. Der er jo ikke nogen, der kan overholde alle de her anbefalinger. Man har jo rigeligt at gøre, fordi det er så krævende at blive forældre,” fortæller Annette Poulsen i Sundhedsstyrelsen. Illustration: Rasmus Meisler for Zetland

Vores medlemmer foretrækker at lytte

Zetlands medlemmer kan høre alle vores artikler som lyd - oplæst af skribenterne selv. De fleste foretrækker at lytte i vores app, hvor man får den bedste oplevelse. Men du er velkommen til at lytte med her.

Derfor skal du læse denne artikel

Hvor længe skal man amme? Må babyer få brød? Hvor ofte skal et barn på tre måneder ligge på maven? Alt det har Sundhedstyrelsen svarene på, og siden 1930'erne har det været sundhedsplejerskerne, der har bragt de svar helt ind i danske familiers hjem. Men bør det stadig være myndighedernes rolle at give nye forældre retningslinjer til stort set alt – i en tid, hvor vi bliver bombarderet med information? Sara Alfort tog på besøg hos Sundhedsstyrelsen for at få svar på det.