En alternativ begyndelse

GENSTARTZetland udgav singlen "En alternativ begyndelse" i november 2013 Foto: Peter Hove Olesen, Ritzau Scanpix

Vores medlemmer foretrækker at lytte

Zetlands medlemmer kan høre alle vores artikler som lyd - oplæst af skribenterne selv. De fleste foretrækker at lytte i vores app, hvor man får den bedste oplevelse. Men du er velkommen til at lytte med her.

00:00

01:49:26

Allerede da Uffe Elbæk forlod Det Radikale Venstre, ulmede en idé om at starte et nyt og meget anderledes parti. Her er singlen, der følger tilblivelsen af Alternativet og tager dig med bag de lukkede døre, hvor stemningen er høj og intet kører snorlige.
Gennem knap to måneder fulgte Zetland tilblivelsen af Uffe Elbæks parti. Singlen tager dig med bag de lukkede døre fra de første politiske diskussioner, til teambuilding og identitetsworkshop og de kaotiske forberedelser op til offentliggørelsen. I singlen kan du læse om de mange møder, hvor politikken tog form. Om dagen, hvor partistifterne blev rystet sammen af en mindfulness-coach og om drømmen om en helt ny politisk samtale i Danmark.

En alternativ begyndelse’ er historien om, hvordan et parti blev dannet. Men det er også historien om Uffe Elbæks opgør med traditionerne på Christiansborg.

  • EPUB er det typiske e-bogsformat. Hvis du bruger iPad, iPhone eller Mac, kan du eksempelvis åbne filen i iBooks. Bruger du Android eller Windows, skal du downloade et program til e-bogslæsning. Det er den rareste måde at læse vores singler på.
  • PDF er en helt almindelig fil, som du kan downloade og sågar printe, hvis du vil.

Bidrag fra Zetlands medlemmer

Ved du, hvorfor Zetland findes?

Vi følger otte enkle principper, der hjælper med at skabe plads til fordybelse og omtanke i en verden, der mangler præcis dét.

– Lea Korsgaard, medstifter og chefredaktør

I dag læser vores medlemmer: