DET SKER_
Bestyrer af Zetlands Virtuelle Forsamlingshus

Vi udgav en artikel om økologi, og bidragssporet eksploderede. Kom med til virtuel opfølgningsdebat

22. januar 2021 | Engagement | 2 min.

Vores medlemmer foretrækker at lytte

“Aldrig er jeg blevet klogere end at læse alle disse bidrag efter jeres artikel. Tak, for at I har denne mulighed.” Sådan skrev medlem Kirsten Sode i bidragssporet under Thomas Hebsgaards artikel Økologi ligner en blindgyde på vejen mod en bæredygtig fremtid.

Med sin artikel ønskede Thomas Hebsgaard at starte en diskussion. Og det var mildest talt nøjagtig det, der skete. Ifølge Hebsgaard er vi nødt til at tage vores storsatsning på økologi op til overvejelse. Som han skriver i artiklen:

“Sagen er nemlig, at økologi i sin nuværende form ikke rigtig hjælper os med at løse de enorme bæredygtighedsudfordringer, vi mennesker slås med, og som vores madproduktion i stor stil bidrager til, såsom klimaforandringerne og det verdensomspændende tab af biodiversitet. Det er i hvert fald det billede, som står tilbage, når man tager et nøgternt kig på forskningen. Og jeg tror, vi har brug for en diskussion om, hvad den erkendelse betyder, før det er for sent. Ellers risikerer vi at bevæge os meget langt ned ad en vej, der kan vise sig at være en bæredygtighedsmæssig blindgyde. Det her er et forsøg på at starte den diskussion.”

Artiklen satte skub i en livlig debat i bidragssporet. Faktisk blev artiklen ret hurtigt en af vores mest kommenterede i Zetlands historie. Det gav os en idé: Lad os flytte den samtale, der foregår i bidragssporet, ind i et virtuelt møde, hvor vi kan se hinanden og tale videre.

Derfor: Tirsdag den 26. januar klokken 19.30 er du inviteret til en virtuel samtale om, hvordan vi kommer videre i spørgsmålet om, hvordan vi løser de bæredygtighedsudfordringer, som vores madproduktion i stor stil bidrager til. Samtalen vil med andre ord handle om mulige løsninger, der vil kunne bringe os videre.

Til den virtuelle samtale har vi inviteret et særligt medlemspanel, der består af dyrlæge Frederik Baltser Witschas, projektleder i Tænketanken Frej Alexandra Freltoft og agronom Kirsten Bang-Olsen. De var blandt de utrolig mange medlemmer, der har bidraget til samtalen under artiklen.

Aftenen vil forløbe således, at Thomas Hebsgaard holder et kort oplæg ud fra sin artikel. Derefter vil vores medlemspanel også ganske kort fortælle om deres perspektiv i debatten. Herefter er ballet åbent for tanker, spørgsmål og kommentarer til Hebsgaard og vores panel. Jakob Moll er (benhård) ordstyrer.

Du tilmelder dig ved at gå ind på Zetland.dk/samtaler. Mødet er forbeholdt Zetlands medlemmer.

Vi glæder os meget til at se dig,