Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Skribent og redaktør

Vi vil lave fremtidens radioavis. Vil du være med i testgruppen?


Vores medlemmer foretrækker at lytte


Om kort tid sker der noget, vi her på Zetland glæder os virkelig meget til. Vores daglige nyhedsoverblik, som vi sender ud på mail – Zetland Helikopter – bliver til en daglig nyhedspodcast. Det skal være en nutidig, uformel og zetlandsk radioavis, der passer ind i podcastens tidsalder. Jeg skal være podcastens vært.

Vi er godt i gang med at udvikle konceptet og gøre vores lille lydstudie en smule bedre, men vi har brug for hjælp fra jer medlemmer. Jeg håber, I kan hjælpe os med de her tre ting:

1. Inspiration
Vores daglige nyhedsoverblik på mail har – som måske den eneste ting her i Zetland-biksen – ikke ændret sig specielt meget, siden vi gik i gang for snart to år siden. Det er tænkt som en service, hvor du hurtigt, nemt og i en håndskrevet tone kan få overblik og kontekst på døgnets vigtigste begivenheder. Fokus er substansen. Det store spørgsmål, som jeg bruger de fleste af mine vågne timer på at tænke over i de her uger, er:

Hvordan får vi det overført til lyd?

Vi har selv en masse tanker om, hvad en nyhedspodcast skal kunne. Vi kigger især mod amerikanske podcasts, for eksempel The Daily fra The New York Times, men den vigtigste inspiration skal komme fra jer medlemmer. Hvordan synes du, denne her podcast skal lyde? Hvordan skal den ikke lyde? Hvem skal vi lade os inspirere af? Hvordan kan podcasten hjælpe dig med at rydde ud i nyhedsflimmeret? Hvornår på dagen kunne du tænke dig, den udkom? Skriv her i bidragssporet, eller send en mail til mig på [email protected] (Og her skal jeg indskyde, at jeg lige har fået en datter, så jeg er på barsel i disse dage – bær derfor over med langsomme svar. Jeg er fuldt tilbage 12. marts).

2. Hjælp os med at byde Mads velkommen
Efter at have kæmmet os igennem over hundrede yderst kompetente ansøgere har vi ansat en podcast-snedker, der sammen med undertegnede skal få det her projekt op at flyve. Han hedder Mads Ellegaard Hansen, og vi glæder os meget til, at I skal møde ham. Han er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han kommer fra DR, hvor han har arbejdet med at sætte lyd på dagens nyheder på P3 Nyheder, har lavet P1 Dokumentar og andre ting i DR-regi. Disclaimer: Forstærket fynsk dialekt kan forekomme, især efter familiebesøg på hjemøen.

Og 3. Hjælp os med at lytte
Snart går Mads og undertegnede – der jo også hedder Mads, det bliver hyggeligt – i gang med at øve os på at lave den daglige lydhelikopter. Vi skal meget hurtigt finde ud af, hvordan tonen skal være, hvordan historierne skal skæres til, og hvordan vi overhovedet producerer en daglig podcast – og vi har brug for medlemmer, der kunne tænke sig at hjælpe os med at lytte de første forsøg igennem.

Hvis du gerne vil hjælpe, vil du hen over et par uger hver hverdag modtage en testpodcast, som du meget gerne må lytte igennem og give lidt feedback på. Det er en meget stor hjælp for os og altafgørende for, at vi kan slibe podcasten til, før vi ruller den ud til alle medlemmer.

Hvis du har lyst til at hjælpe os med at lytte og give feedback, så skriv til mig. Og hvis du skulle have glemt mailadressen, er den stadig [email protected]

Vi glæder os og er meget nervøse! Håber, I vil lytte med.