Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Medstifter, skriver om økonomi, hakon[email protected]

Kom til Zetland Sofa i Aarhus om tidens vigtigste arbejdsrevolution


Vores medlemmer foretrækker at lytte


Har du lyst til at høre om, hvordan fordybelse kan være nøglen til et meningsfuldt arbejde – og måske endda et meningsfuldt liv?

Så kig endelig forbi Teatret Svalegangen i Aarhus på onsdag den 12. juni. Her fortæller jeg fra scenen til en særudgave af Zetland Sofa i samarbejde med Djøf. Det er gratis. Og med på scenen kommer en psykolog, der har hjulpet et væld af virksomheder og organisationer, ledere og medarbejdere med at lave nytænkende og fordybelsesegnede arbejdsmiljøer.

Lidt flere ord om arrangementet:

I en moderne økonomi har vi mere end nogensinde brug for at lave dybt fokuseret arbejde – deep work, som det kaldes – men vores arbejdspladser hylder ofte det modsatte: en kultur af hurtige meddelelser, møder og konstant tilgængelighed. Måske er det tid til at gentænke vores arbejde radikalt? Fordi det ikke alene handler om kvaliteten af vores arbejde – men også vores liv. Det har jeg tidligere skrevet denne artikel om.

Fra scenen fortæller jeg om, hvordan så forskellige folk som Carl Jung, Bill Gates, J.K. Rowling, Charles Darwin og Adam Grant alle bruger elementer af deep work i deres arbejde. Hvad fortæller forskningen om, hvordan vi bedst skaber høj kvalitet hurtigt – og hvordan hænger det sammen med den måde, et moderne arbejdsliv er indrettet på? Hvad kan du selv gøre anderledes – og hvornår kræver problemerne løsninger fra arbejdsgiverne eller på samfundsmæssigt plan? Erfaringerne er ikke bare relevante for arbejdsnarkomaner, men også studerende, pensionister og mange, mange andre, der ikke lige kan puttes i en boks.

Live-arrangementet stiller skarpt på et af tidens vigtigste paradokser: Vi har optimeret vores arbejdspladser til maksimal forbundethed og bekvemmelighed. Det står i klar kontrast til, at vores hjerner – og evnen til at arbejde i dybden – er den vigtigste ressource i den moderne økonomi. Men det handler måske om endnu mere end vores arbejde. Måske er rummet for dybt fokus essentielt for selve det gode, meningsfulde liv.

Det foregår som sagt i Aarhus på Teatret Svalegangen onsdag den 12. juni, klokken 17.00-18.30. Det er gratis, men husk at tilmelde dig her.

Med på scenen er Tine R. Holmegaard, psykolog og specialist i arbejds- og organisationspsykologi fra virksomheden Crecea. Hun vil fortælle om, hvad psykologien fortæller os om fordybelse og konstante skift – og vise rundt i de arbejdspladser, hun har hjulpet. Vi laver arrangementet i samarbejde med Djøf.

Håber, du har lyst til at kigge forbi!