Send en tanke til Zetlands medlemmer

De har betalt for, at vi kunne lave denne artikel. Uafhængig journalistik er ikke gratis.

Direktør

Projektet, der blev til et land


Mandag og tirsdag i denne uge havde vi fint besøg fra de to medier Direkt36 og AthensLive fra henholdsvis Ungarn og Grækenland.

De to medier skal være med til at forme det projekt, vi fortalte om for nylig, og som handler om, hvordan vi bedst kan lade jer gøre os og hinanden klogere.
Det er på alle måder et samarbejdsprojekt. Vi vil stille projektet frit til rådighed for andre medier som såkaldt “open source kode”, og derfor har vi også brug for at høre nogle af deres stemmer i produktudviklingen.

Men først en navngivning.
For et par uger siden, efter at vi havde offentliggjort, at projektet havde fået støtte af Google, gik snakken lystigt i hjørnerne af redaktionen om det spændende “googleprojekt”, “inddragelsesprojekt” eller (endnu værre) “kommentarsporsprojekt”. For at undgå tungebrækkende navne med mærkelige konnotationer, besluttede vi at iklæde projektet et kodenavn. Og her kom min baggrund som jazzynder mig (som så ofte før) til nytte.

Derfor: Mød projekt JAZZLAND

Jazz er dialog, jazz er at lytte til andre, jazz er at improvisere og innovere. Det kan være sexet og farligt, men også (til tider) bredt og folkeligt. Det er en ældgammel genre, der bliver fornyet hver dag.
JAZZLAND virker på engelsk og dansk. Det er kort, det kan ikke forveksles med andet, det giver ingen umiddelbar mening og er derfor svært at lægge uhensigtsmæssige betydninger i. Det ligger lækkert i munden. Det er faktisk bare lækkert, hvis du spørger mig.

… og så tilbage til det fine udenlandske besøg. For nu er Jazzland i gang og jeg vil gerne vise jer, hvordan det ser ud, når vi idéudvikler. Vi gennemførte de første to dage af en såkaldt Design Sprint (metoden er udviklet af en anden gren af projektets sponsorvirksomhed, men det er altså aldeles tilfældigt. Google har ingen indflydelse på, hvad vi udvikler).

Det så nogenlunde sådan her ud:

Som det måske fremgår er vi langt fra i mål med et bud på en løsning, men vi har en stærk vision om, hvilket potentiale, vi tror, projektet har.
Nu følger arbejdet med at strukturere, konkretisere og prioritere. Og det bliver også sjovt! I løbet af december er det planen at vi skal omsætte vores stadig lidt flyvske og strittende ideer til konkrete løsningsskitser, så hvis du har en idé eller en mening, så fyr løs herunder!