Her er en dummy til vores nye podcast ‘Frederik forklarer internettet’. Fortæl os, hvad du synes

SÅ ALTSÅ ... Hvis man ikke ved noget om internettet eller hiphopstjerner på internettet eller pokerspillere på internettet, kan det være godt at have Frederik Kulager til at hjælpe sig. Illustration: Kasper Løftgaard for Zetland

For nogle af os kan internettets afkroge – ja, selv internettets åbne sletter – forekomme som helt lukket land. Som om der tales et totalt uforståeligt sprog dér, som om helt andre normer, koder og regler gælder. For andre er det ikke sådan.

For dem i den første kategori kan et tweet, eksempelvis, eller et hashtag eller et opslag på Reddit forekomme at være totalt volapyk, som nonsens, mens det for dem i den anden kategori er indlysende, hvad der tales om eller hentydes til.

Gabet mellem de to grupper kalder på journalistik, synes vi. Nogen må bygge en bro hen over det gab.

Derfor har vi lavet en ny podcast. Den har Zetlands teknologiskribent Frederik Kulager som vært, og den hedder meget passende Frederik forklarer internettet. Det er en podcast om det, der tales om på internettet – forklaret på en måde, så alle dem, der er i den første kategori, kan forstå, hvad alle dem i den anden kategori forstår.

Konceptet er enkelt: Hver 14. dag sætter Frederik sig i vores mikroskopiske lydstudie med en person, der ved ret lidt om, hvad der tales om i internettets afkroge (den person er som udgangspunkt Zetlands egentlig overraskende lidt internet-savvy chefredaktør Lea Korsgaard), og så forklarer Frederik, hvad et aktuelt tweet/meme/billede/opslag/hashtag/viralt fænomen går ud på.

I sidste uge indspillede vi en dummy til podcasten, en slags pilot-episode. Theis Ehler Molin krøb med ind i studiet og agerede lydproducent og klippede dummyen råt sammen.

Den – dummyen – udgiver vi i dag – det er den, du kan høre, hvis du afspiller lydversionen af denne historie.

Eftersom der er tale om en dummy, betyder det, at podcasten ikke er færdigudviklet. Vi mangler alt muligt, finpudsning, intromusik, en intro i det hele taget, der er noget med længden, vi skal skal have kigget på, konceptet skal slibes helt til (hvad forklares hvornår og hvorfor). Men. Vi udgiver alligevel pilot-episoden i dag for at få noget feedback, som vi kan bruge under finpudsningen.

Her kommer du ind i billedet.

Vi håber nemlig, du vil lytte til podcasten og bagefter sende os din feedback og eventuelle idéer. Fangede podcasten dig? Hvad tænker du om formatet som sådan? Hvad var fedt; var der noget, du kunne undvære? Hvad skal Frederik forklare i episode 2? Ønsker du supplerende oplysninger her på skrift, måske ligefrem en transskription – eller er det overflødigt?

Vi er spændte på at høre, hvad du tænker, så skriv løs i bidragssporet – det er nemmest. Du kan også sende en mail til Frederik på frederik@zetland.dk. På forhånd tak for hjælpen!

Til de interesserede, der har hørt podcasten (hvis ikke: spoiler alert):

Adam22′ tweet og billedet af Dan Bilzerian og Cardi B (uden fupa) kan ses nedenfor (Cardi B har siden slettet sit opslag med fupa). Se også billederne af Zetlands direktør, Jakob Moll, før og efter Facetune (afstemningen på min Instagram-profil (som kan følges her) endte med en lille sejr (54 procent af stemmerne) til før-Facetune-Moll).

Før Facetune. Fotograf: Kasper Løftgaard

Nå, så kom det akavede øjeblik

Det er nu, vi bare siger det direkte: Bliv medlem, hvis du sætter pris på viden og nuancer.

Bliv medlem