Artiklen her er ikke gratis, men du kan læse eller lytte, fordi Malte Gaarde er medlem af Zetland og har delt den med dig.

Zetlands valg-quiz: Hvor godt styr på virkeligheden har du?

QUIZ-TIDRenere biler? Længere ventetider? Lavere skat? Hvordan er det egentlig gået? Alle illustrationer: Jørgen Stamp for Zetland

Derfor skal du læse denne artikel

Vores opfattelse af virkeligheden påvirker, hvordan vi stemmer. Derfor handler Zetlands store valg-quiz ikke om, hvad enkeltpersoner mener her og nu, men om, hvordan Danmark faktisk har udviklet sig de seneste fire år. Vi har også spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, hvordan de tror, virkeligheden har udviklet sig. Se, om du kan klare det bedre end dem.

Hvordan har ventetiderne på sygehusene udviklet sig i løbet af de seneste år? Hvad med den der integration? Og kører danske biler egentlig længere eller kortere på literen i dag?

Hvis vi skal træffe gode, demokratiske beslutninger om samfundet, er vi også nødt til at vide noget om, hvordan samfundet udvikler sig. Derfor handler Zetlands store valgquiz ikke om, hvilken kandidat du er mest enig med – men om, hvordan det faktisk er gået i den her valgperiode.

Når du quizzer, kan du også finde ud af, om du har bedre styr på fakta end gennemsnittet. Vi har nemlig bedt analyseinstituttet DMA stille de samme spørgsmål til et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Nå, så kom det akavede øjeblik

Det er nu, vi bare siger det direkte: Bliv medlem, hvis du sætter pris på viden og nuancer.

Bliv medlem