Menu
facebook facebook

I tusmørket

Jagten på penge i den hvide heroins by
21. august 2012

Tag med Danmarks kriminelle narkomaner på arbejde i en verden, hvor pensionister sælger piller, skyldnere tortureres, og ikke engang politiet kan hjælpe dig, når bagmanden banker på. Det seneste årti har øget konkurrence blandt narkohandlerne og et boom i brugen af kokain gjort livet som narkoman mere uforudsigeligt og farligere end nogensinde. I provinsen er udviklingen værst, og i Odense er heroinen stærkest.

Skribenterne brugte mere end seks måneder på at komme til bunds i byens underverden. I TUSMØRKET fortæller en historie om samfundets underside i en tid, hvor de udstødtes tilværelse fylder mindre på normalsamfundets lystavle end nogensinde før.

1
Af Lea Korsgaard
1. juni 2015

Den korte udgave af, hvor arbejdet med det nye Zetland står, lyder: 4. juni lancerer vi en crowdfunding-kampagne, der har til formål at få mindst 1.000 gode mennesker til at melde sig ind i det nye Zetland som pionermedlemmer. 1.000 mennesker, som – ligesom os – er vildt trætte af den konstante nyhedsstøj (måske ikke mindst midt i en valgtid), og som savner overblik, dybde og kvalitet i den daglige journalistisk. 1.000 mennesker, der ved, at man ikke kan råbe og tænke sig om samtidig, og som derfor vil være med til at etablere et helt nyt medie i Danmark viet til viden, eftertanke og langsomhed. Og åh hvor vi håber, du har lyst til at være en af de 1.000.


Læs mere...

Groove & historier: Hvordan lytter man egentlig til jazz?

To dage inden jazzfestivalen inviterer Zetland og Jazzhus Montmartre til røverhistorier-og-jazz-aften for alle os, der synes jazz er cool, men nogle gange føler os en smule sat af i mødet med genren (okay bebopnørder, I må også godt være med, bare I ikke knipser hele tiden).

Aftenens hovedperson er 71-årige Ben Sidran, en af jazzens renæssancemand, som vil blive interviewet ved klaveret og svare med eksempler. Gennem et halvt århundrede har Sidran fortolket og formidlet jazzgenren som pianist, producer, sociolog, forfatter og radiomand. Som udøvende jagter han the groove, og så mener han, at jazz rummer en helt særlig integritet og menneskelighed, som fx rocken mangler (han ved det: han har også spillet med Rolling Stones).

Køb en eksklusiv Zetlandkop

Efterspørgslen på vores 987 yderst eksklusive Zetland-kopper er nu så stor, at vi faktisk har sat kopperne til salg.
De kan købes i cafeen hos Republikken, Vesterbrogade 26, København V.
Overskuddet går ubeskåret til at udgive noget virkelig god journalistik.
Hvis du bor meget langt fra Vesterbro, må du gøre en tur ud af det. Eller bede din københavnske fætter svinge ind forbi og købe en for dig.

Bliv medlem

Vær en del af fællesskabet for kvalitetsjournalistik. Kom foran i køen til Zetland live. Og få billigere singler. Og måske den eftertragtede Zetland-kop.

Mød os

Hvem vi er, og hvad vi vil.

”Nyskabende professionalisme i form såvel som indhold (…) et forfriskende alternativ til mediemøllens perspektivløse jagt på populistiske almindeligheder.”

Anker Brink Lund, professor, CBS, Berlingske Tidende